maanantai 15. joulukuuta 2014

Päiväunien pituinen paita

Olen marinoinut tätä Käpysen kangasta tuolla kaapissa tarkoituksena tehdä pojalle paita. Tein saman sarjan herra hirrestä miehelle paidan jo aikaisemmin ja kangas oli niin kaunis ja hyvän laatuinen, että tilasin toisella kertaa sitten tätä teräsromua. Paita valmistui vauvan päiväunien aikana ihan kaavojen piirtämisestä viimeistelyyn saakka. Ainoa mikä jäi tekemättä oli silitys. Siinä vaiheesa kuului itkuhälyttimestä y-ää!

Kaavana on OB 6/2014 Three buttons muokkauksilla. Poistin nappilistan ja tein sen sijaan kauluksen ja kaaaaaaaaaavensin reeeeeeeippaasti. Oikeesti mua ärsyttää noiden mallien leveys! Poika on hoikka (n. 18kg), pituutta n. 113cm. Piirsin kaavan leveydeksi 92 (!!!) ja pituutta tuli ehkä 116. Ja silti lopputulos ei ole mikään slimmi, vaan ihan rento ja t-paita mahtuu hyvin alle. Kasvuvaraakin jäi joka suuntaan, eli reilun kokoinen paita. Ärsyttää, että koskaan ei voi tehdä suoraan jotain kokoa, vaan pitää mitata ja muokata. Aikuisten malleissa sitä ymmärtää, että ollaan jokainen niin eri muotoisia, että tottakai niitä kaavoja pitää muokata itselle sopivaksi. Mutta lasten vaatteet on tuollaisia rentoja eikä istuvuus ole niin justiinsa, kun ei niitä muotoja näillä pienillä ole. Jännittää aika paljon, että onko se aikaisemmin ompelemani lahjaompelus (tunika ja legginsit) missään vaiheessa käyttäjälleen sopiva. No, sen näkee sitten.

Lopputuloksena kuitenkin kiva paita ja hyvä malli. Nätti tuo raglanleikkaus, tuollainen kaareva täällä kertaa. Ja kauluskin on hyvä, vaikka sen ihan kokeiluluonteisena tein. Ja mikä tärkeintä, poika tykkää!
1 kommentti:

  1. Olen katsellut tätä kangasta Käpyseltä monen monituista kertaa. Tykkään siitä paljon ja olisin siitä halunnut itselleni jotain, mutta en oikein keksinyt, että mikä se olisi.. Kivan paidan olet tehnyt pojalle!

    VastaaPoista