tiistai 11. marraskuuta 2014

Juhlatunnelmissa

Mun ihana esikoiseni täytti viikko sitten jo viisi! Mihin nämä vuodet menee? Poika on niin iso jo, ei mikään taaperoinen enää. Aika haikeeta. Onneksi se tulee vielä syliin ja tarvitsee äitiä. Miten ikinä selviän siitä, että se menee kouluun. Onneksi siihen on vielä pari vuotta. 

Juhlan kunniaksi ompelin pojalle uuden pappatakin vitosella varustettuna ja pusakkaan sopivan teepparin. Vauvelille tein isoveljen vaatteisiin sopivan liivimekon ja legginsit. Täytyyhän ne lapset värikoodattuja olla, eikö :) Pojan pusakan kaavaan olen piirrellyt joskus aikaisemmin jo ja se on sekoitus parista kaavasta. Teepparin kaava myös sama kuin aikaisemmat ja tuohon raitakankaaseen huono valinta, kun siinä tulee olkasauma etukappaleen puolelle. Raidat menee ihan hölmösti. Mutta enhän mä sitä muistanut siinä leikellessä. Totesin vasta kun olin ompelemassa. No, ei se haittaa kun teeppari on tolla tavalla pusakan tai hupparin alla, mutta yksistään näyttää tyhmältä. Virheistä oppii. Vauvan liivimekko ja legginsit nekin vanhoilla ob:n kaavoilla, jotka muokattu typykälle sopiviksi. Kankaista keltainen jc, raidat ja pallot Noshilta. Harmaan jc:n alkuperää en saanut päähäni, vaikka kuinka yritin. Mekon pallot tilkkupussin syövereistä. Kävi hyvä tuuri noiden värien kanssa, kun tilasin Noshilta kahta erilaista harmaata resoria ja toinen niistä on aivan saman värinen kuin tuo jc. Harmi vaan, että resori loppui jo ja joustista on vielä reilusti jäljellä, enkä viitsi pelkkää resoria lähteä tilaamaan. Aivan ihania kankaita nuo kaikki. Tosi pehmosia ja hyvänlaatuisen oloisia.




Tämän parempaa sovituskuvaa en onnistunut saamaan. Tämän sain napattua just ennen kuin synttärivieraat tuli. Malttoi poika olla hetken paikallaan, vaikka kovasti odotettiin juhlien alkua!



1 kommentti:

  1. Tosi hieno pappatakki ja ihana mekko! :) Meillä on tytöllä 2v. synttärit muutaman viikon päästä ja ollut synttärimekko suunnitteilla ommella, mutta kovasti koulukiireet puskee päälle.

    VastaaPoista