tiistai 3. kesäkuuta 2014

Imetystunika

Yritin eilen etsiä kaupoista imetykseen sopivia paitoja. Varsinaisia imetyspaitoja oli yhdessä kaupassa eikä muutenkaan sopivaa löytynyt. Olen jo hetken pyöritellyt päässäni ajatusta tehdä kokeiluversio itse. Tilasin jokin aikaa sitten Onion 2035 -kaavan Ikasyrilta ja päätin kokeilla tehdä siitä imetysversion, koska olin muutamia sellaisia blogeissa nähnyt. Yläosaan tein imetysluukun lisäksi korjausmuutoksia, jotta sain itselleni istuvan. Kankaana on perustrikoota Kärkkäiseltä. En halunnut ottaa riskiä jonkun ihanan, kalliimman kankaan kanssa, joten aika tylsä tuli, mutta kyllähän tuota pitää. Sitten kun tuosta mahasta neljän viikon päästä luovutaan, niin näkee paremman istuvuuden ja teen muutaman lisää. Mallina tuo Onion on kyllä kiva ja varmasti tulee tehtyä vielä onta mekkoa ja tunikaa!

Kuvat on nyt niin ja näin kun niitä itselaukaisimella hämärässä otin. En kehdannut mennä pihalle itseäni kuvaamaan, kun oli naapurin rouva pihalla puuhailemassa...
Tässä pari kuvaa tuosta imetysluukusta. Päällimmäinen kerros tulee siis rinnan alle ja siihen ompelin resorin. Alempi kerros on sivusaumasta melkein kainaloon (jää pari senttiä alle) ja yläreuna tulee rinnan yläpuolelle. Alakappaleen yläreunaan saumuroin kuminauhan pitämään kappaleen napakasti paikallaan. Ainakin sovittaessa tuntui, että etukappaleet pysyy hyvin paikoillaan ja asettuu nätisti ja tissitkin on helppo sitten saada tiskiin tarvittaessa.


Helman kääntämiseen koitin uutta kikkaa. Käänsin helman ja saumuroin taitteen. Lopuksi tikkasin kaksoinneulalla saumurisauman litteeksi. Toivottavasti toimii käytössä eikä lähde kääntyilemään. Nyt ainakin vaikuttaa vielä hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti