maanantai 23. helmikuuta 2015

Rrrrimpsuloi


Rimpsenssalle rimpsuloi. Sellainen oli ajatus. Mutta tiedättekö, kun on olemassa niitä vaatteita, jotka eivät halua tulla ommelluiksi. Jotka panevat vastaan ihan viimiseen saakka. Tämä oli sellainen vaate.  Purin melkein jokaisen sauman. Monet niistä monta kertaa. Vaihdoin kanttaukset, kun ensimmäinen kokeilu epäonnistui.




Mutta tuli se lopulta valmiiksi. Ja ihan kivahan siitä tuli, vai?

 










 No EI. EI tullut. 

 



Poistin rimpsut lopulta kokonaan ja laitoin resorin. Luulenpa, että resori on liian löysä. En uskaltanut kokeilla tytölle päälle, ettei tule paha mieli. Onneksi huomenna on uusi päivä.

lauantai 21. helmikuuta 2015

Lisää tähtiä



 Voiko tähtiin kyllästyä? Ei varmaan. Minä ainakaan. Onneksi pojallekin kelpaa. Tästä tuli kiva peruspaita.





Alan vähitellen oppia oikean koon tekemistä. Nämä itse ompaistut ei vastaa kaupan kokoja ja pitkään tein liian isoja. Vaikka on mulla vähän sama ongelma, kun ostan kaupastakin. Pikkusen jäi liikaa pituutta hihoihin ja helmaan, mutta toisaalta pituussuunnassa vaatteet tuntuu kutistuvan parissa ekassa pesussa kuitenkin, vaikka aina esipesen kankaat.Mutta kivan kaponen tästä tuli hoikalle pojalle. Tämä on kokoinaisuudessaan kokoa 110, mutta alkuperäisessä kaavassa ei ollut resoreita, niin niistä tuli vähän lisämittaa. Poika on jotain 115cm pitkä. Tein tuossa pari t-paitaakin samalla kaavalla, mutta koossa 104 ja ne on tosi hyvä.





Tykkään koittaa aina uusia juttuja, että saa vähän jujua näihin vaatteisiin. Nyt laitoin olkapäille tollaset star trek-palat (ei niillä star trekissä tommosia ole, mutta tuli vaan sellanen fiilis tästä paidasta ;) ).  Lisäksi kokeilin ensimmäistä kertaa alikeompelua tuohon tähteen. Ei mulla ole hajuakaan miten se pitäisi oikeasti tehdä, mutta tuommoinen se nyt on ja näyttää kivalta. Tikkailin useamman kerran tähden ympäri, että tulisi vähän piirretyn oloinen.



perjantai 13. helmikuuta 2015

Tähtiä ja salamoita



Tämä ihana salamajoustocollege on Käpyseltä. Ihana yhdistelmä hempeää ja rockia. Kankaan väri on aivan suloinen ja se on ihanan pehmoista.Pöksyt on uusimmasta lasten OB:sta. Muokkasin kaavaa sen verran, että sain lisättyä pari laskosta eteen tuomaan tyttömäisyyttä. Housujen kaveriksi tein bodyn (sausage dog) ja huivin, jonka kaava on omasta päästä.












Housujen malli on tosi kiva. Lahkeet tein tällä kertaa vähän eri tavalla. Resoreiden sijasta laitoin leveää kuminauhaa ja tikkasin pari kertaa pääktä, että tulee tuommoinen ryppyfiilis. Tykkään!
 



Viime viikonloppuna oltiin juhlimassa kaverin vauvan ristiäisiä ja lahjaksi tein tällaisen tähtisetin Pehemiän Verkossa -kankaasta. Pojan äiti tykkäsi :)