torstai 29. toukokuuta 2014

Miehelle

Kysyin eilen, onko perheen herrasväellä jotain vaatetoivomuksia. Mies toivoi uutta pitkähihaista. Yhtään pitkähihaista en ole miehelle vielä tehnyt, joten päätin kokeilla. Laitoin tilaukseen kivaa kangasta, mutta halusin tehdä testiversion ennen kuin silppuan kalliimpaa kangasta. Kaavaksi valikoitui joku Ottobren poikien paidan kaava (170cm), jolla olen aikaisemmin tehnyt pari t-paitaa onnistuneesti. Kankaana on Eurokankaan palalaarista kaivettua mukavan pehmeää ja joustavaa trikoon ja collegen välimuotoa. Löysin sitä halvalla iiiison palan ja se sopi tähän tarkoitukseen hyvin. Lopputulos on erittäin onnistunut, myös miehen mielestä!




Toiveiden toteutusta

Poikani on ollut tavattoman ihastunut pelipaitaan, joka tuli aikoinaan jonkun ostoksen kylkiäisenä. Paita on jäänyt pieneksi ja uutta paitaa on pyydetty äidiltä useasti. Tänään sain vihdoin paidan tehtyä. Surauttelin aikaisemmin tällä viikolla jo shortsit paidan kaveriksi. Tämä setti oli kyllä sellainen murheenkryyni! Ompelukoneeseeni tuli pari viikkoa sitten niin paha vika, että se oli pakko viedä korjattavaksi. Pyysin anopilta ompelukonetta lainaksi, koska pojan vaatekaapista puuttui kesävaatetta ja ipana oli menossa mummilaan pariksi päiväksi, mikä tarkoitti hyvää ompeluaikaa itselleni. En ollut ihan sinut anopin koneen kanssa (joka on omaani n. 50 vuotta nuorempi yksilö), joten ompelin ja purin - ompelin ja purin. Shortsien kankaana oli vielä tosi löperö interlock palalaarista, joka ei ollut helpoin mahdollinen. Pari päivää sitten sain oman koneeni korjaajalta takaisin. Kone oli huollettu ja säädetty, eli kaikki itse tekemäni säädöt oli poissa. Niitä olen tässä pari päivää yrittänyt saada kohdalleen. Vielä ei ole täydellistä, mutta vähitellen...

Vaikeuksista huolimatta setti valmistui ja on pojalle tosi mieluinen. Sitä kärtettiin koneen vieressä ja laitettiin heti päälle. Tyytyväinen poika, tyytyväinen äiti!

Paidan selässä on pojan nimi ja ikä, edessä ikä (4). Paidan kaava Ottobren joku perus teeppari, shortsit uusin OB . Valkoinen trikoo ja resorit Kärkkäinen, sininen trikoo Wexlerin palalaari.






Kesävaatetta

Viime viikon helteisiin kaivattiin kesävaatetta. Toiveena oli hihaton. Hihaton OB Gekko Games, housut Ultimate casual muokattuna.





Ruututrikoo Pehemiältä, joustofrotee Ainolasta.

Vauvapläjäys

Meille on tulossa kesällä vauva. Olen tässä kevään mittaan ommellut pieniä nuttuja ja pöksyjä. Tyttöä meille on ultrassa luvattu, joten aika rinsessamaisia vetimiä on kaapin täytteenä. Kovasti tekisi mieli ommella vielä paljon lisää, mutta kun siitä sukupuolesta ei voi 100%:n varma kuitenkaan olla, niin täytyy painaa jarrua. Voishan niitä unisex-vaatteita toki tehdä, mutta ne on vähän tylsiä...

Vaatteiden koot vaihtelee 50-62cm.Bodyjen kaavana Ottobren Hppy Squirrel ja Kisuliini.Pöksyt omia muokkauksia valmiista housuista ellei erikseen mainittu.

Velourhaalari OB;n kirahvi-kaavalla. Kovin on leveän oloinen, mutta näkee sitten miten toimii käytännössä. Velour Eurokankaasta, hupun ihana salmiakkitrikoo Hannan Kankaasta.

Tässä kokeilin erilaisia alaosia ja bodyssä ensimmäinen applikaatiokokeilu. Tähtikankaan alkuperää en enää muista, muut Eurokankaasta.


Pari settiä. Raidat ja pallot Kärkkäiseltä, mistäköhän tuo kukkakangas oli... Lillestoffia joka tapauksessa. Tässä mustat housut OB Little Houses, lilat OB Ruusunpuna.


Tässäkin kankaat Kärkkäiseltä muistaakseni. Aikalailla ensimmäisiä ompeluksia ja sen kyllä huomaa...


Hattarakekkerit Viljamin puodista, salmiakkitrikoo Hannan kankaasta ja raidat Ainolasta. Näistä tykkään! Ovat vaan vähän isompaa kokoa, että ei ihan heti saada käyttöön.


keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Applikointiharjoituksia

Poikani rakkaimmat pehmolelut pomppasivat paitoihin päiviä ilahduttamaan. Näistä paidoista on tykätty! Onneksi ipana ei osaa olla vielä kriittinen äidin ompelujäljelle, vaikkakin aika kivat näistä tuli.

Joustofroteet Ainolasta, applikointien tilkut tilkkupussista. Kaavana Ottobre More Grey.







Ensimmäinen postaus!

Olen kolmekymppinen äiti, joka on hiljattain löytänyt uuden harrastuksen, ompelun. Olen pitkään ihaillut muiden ompeluksia ja haaveillut, että osaisin itsekin. Epäonnistuneen kokeilun jälkeen jätin hommat kuitenkin sikseen, kunnes viime sykynä sain yllättäen lahjaksi saumurin. Muutaman kuukauden saumuri makasi laatikossa, sillä en ole koskaan sellaista käyttänyt ja opettelun aloitus tuntui ajatuksena hankalalta, kun ei ollut ketään opettamassa. Yhtenä päivänä päätin kuitenkin kaivaa saumurin esille ja harjoittelin aluksi tekemällä peflettejä vanhasta lakanasta. Yllätyin, miten helppoa ja nopeaa saumurilla olikin surautella ja uskaltauduin kokeilemaan paidan tekoa pojalleni. Ja sehän onnistui! Niin siinä sitten kävi, että ompeluampianen pisti ja jäin koukkuun kerrasta.

Tässä blogissa on siis tiedossa juttua ja kuvia ompeluksista. Vaatteiden käyttäjä on pääasiassa leikki-ikäinen poikani. Kun saan kokemusta lisää, niin haaveena on alkaa ompelemaan itsellenikin. Mies on jo muutaman paidan saanut ja on ollut tyytyväinen, jes. Joukkoon saattaa eksyä myös puikoilta karanneita tuotoksia, vaikka tällä hetkellä ompelu tehokkaasti vapaa-ajan viekin.

Mutta jottei mene ihan tylsäksi niin tässä kuvia:

Huppari ja housut Ottobren Totem Owl ja Ultimate Casual. Kankaat Verson puodista ja Kärkkäiseltä.